Pillesaar: investorid lisatagatisi ei küsinud

Anne Oja 02. aprill 2009, 00:00

Algselt oleks Kakumäe Jahisadam ja 4D Capital Management pidanud oma võlakirjad lunastama 31. märtsil. Esimesel tulnuks tagasi maksta 174 miljonit ja teisel 122 miljonit krooni, millele lisandunuks 8- ja 6protsendiline intress koos projektide müügist sõltuva lisaintressiga.

"Võlakirjade omanikud on de facto omakapitali investorid selles ettevõttes. Sedasorti investeeringud tehaksegi võlakirjades, mitte omakapitalis. Ükski investor ei saagi kellegi või millegi arvelt endale lisahüvesid küsida," ütles Pillesaar.

Tema sõnul ei ole Kakumäe Jahisadam oma varasid alla hinnanud, kuna 2008. aasta detsembris tehtud varade väärtuse eksperthinnang ületab varade bilansilist väärtust. "Vaatamata majanduskriisile olen ma veendunud, et investeering lõpeb kenasti kasumlikult. Õnneks oli piisavalt varu planeeritud," on Pillesaar optimistlik.

Pillesaar loodab ka, et jahisadama detailplaneering saab lähiajal kinnitatud ja saab asuma ehitada. "Praegu on plaan jahisadam oma jõudude ja ELi struktuurfondide kaasabile toetudes lõpuni arendada. Samas otsime ja vaatame alati ka muid pakkumisi," ei välistanud ta müüki.

Möödunud nädalal kukkus võlakirjade lunastamise tähtaeg ka Gild Arbitrage'i riskikapitalifondil, mis pidanuks investoreile välja maksma 16 miljonit krooni koos 16%-lise aastaintressiga. 3. aprillil tuleks fondil maksta võlakirjainvestoreile 31 miljonit krooni koos intressiga.

Kuna Gild on kõik lunastamised ja märkimised edasi lükanud, ei soostunud Gild Arbitrage'i fondijuht Tõnno Vähk teemat kommenteerima. "Meie vastus on, et lisaks juba avalikele andmetele ei soovi me praegu täiendavalt kommenteerida," edastas Gild Bankersi kommunikatsioonijuht.

Võlakirjade käekäiku pole veel kommenteerinud ka kiirlaenufirma Reval Credit, mille 20 miljoni kroonise võlakirjaemissiooni tähtaeg kukkus 1. aprillil. Lisaks ootab Äripäev kommentaari Kobe Investmentsilt, mille hallatava kinnisvarafirma 31 miljoni kroonise emissioonimahuga võlakirjade lunastamistähtaeg jõudis kätte 17. märtsil. 47 miljonit krooni tuleks Kobe Investmentsil välja maksta 20. märtsil.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:01
    Otsi:

    Ava täpsem otsing