Leedu peaminister: pankrot või lisakärped

Sirje Rank 03. aprill 2009, 00:00

"Leedu ühiskonna jaoks on liti stabiilisus väga tähtis ning see on võimalik ainult siis, kui riigi rahanduslik olukord on stabiilne," ütles Kubilius. "Kui me ei suuda oma kulutusi lõigata 2006. või 2007. aasta tasemele, oleme silmitsi pankrotiga. Tekivad probleemid liti stabiilsusega ja kogu ühiskonna ees on väga valusad probleemid," tsiteeris Kubiliust Bloomberg.

Leedu, millel on piiratud võimalused eelarvedefitsiidi katteks välismaalt laenu saada, tõstis jaanuaris makse ja kärpis eelarvet. Aprillis tahetakse heaks kiita 3 miljardi liti ulatuses täiendavaid eelarvekärpeid (3% SKPst). Sellest ei pruugi veel küll olla. Rahandusminister Algirdas Semeta ütles kolmapäeval, et pärast aprillikuiseid kärpeid tuleb hiljem veel kuskilt 2 miljardit litti kokku hoida.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:01
Otsi:

Ava täpsem otsing