Tarand: olen win-win situatsioonide tootja

03. aprill 2009, 09:19

Üksikkandidaadina Euroopa Parlamenti pürgiv
kindral Laidoneri muuseumi direktor Indrek Tarand ütleb enda kohta, et ta on
erinevalt tänastest suurtest erakondadest win-win situatsioonide otsija
ja tootja.

Indrek Tarand allkirjastas täna hommikul ETV hommikuprogrammis kõigi televaatajate ees europarlamendi kandidaadi registreerimise avalduse, vahendas ERR. "Nüüd olen ma seda teinud. Sillad on põletatud," kommenteeris ta.

"Minu maailmavaate tuum on selles, et püüa nii olla, et sa ei tee teisele seda, mida sa ei taha, et sulle tehakse ja erinevalt tänastest suurtest erakondadest, kes näevad elu ainult mänguteooria võimalusena, et üks võidab, teine kaotab, olen mina selline win-win situatsioonide otsija, tootja," sõnas Tarand.

Poliitikasse suundumist põhjendas Tarand sellega, et teda ei rahulda praeguste erakondade poliitika tegemise kvaliteet.

"Kahjuks on Eestis sõna "poliitik" selgelt laetud negatiivse tähendusega, aga ühes korralikus demokraatlikus vabariigis see ei peaks vältimatult nii olema. Ja üks neid põhjusi, miks ma otsustasin pea kaevikust välja pista on see, et mind ei rahulda kvaliteet, mida Eesti erakonnad pakuvad politika tegemiseks. Ma arvan, et on aeg luua alternatiiv," rääkis Tarand.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. April 2009, 09:44
Otsi:

Ava täpsem otsing