Endine Eesti Panga asepresident ei pea eurot päästerõngaks

04. aprill 2009, 09:42

1990. aastatel mitut Eesti peaministrit
nõustanud ja Eesti Panga asepresidendina töötanud Bo Kragh soovitab eurost mitte
endale puuslikku teha ning julgustab tabuks kuulutatud devalveerimise üle
avameelsemalt arutlema.

"Euro ei päästa majandust, see on rohkem prestiiži küsimus, küsige hispaanlastelt, itaallastelt, portugallastelt, kui palju neil eurost tolku on. Ma tõesti ei mõista, miks poliitikud ja ametnikud on nii väga vastu selleteemalisele diskussioonile," imestas Kragh intervjuus Postimehele.

Kragh ei väida enda sõnul, et Eesti peaks kehtestama krooni uue kursi, vaid et praegu on hea aeg lasta krooni kurss ujuma. "Rootsi valitsus ja keskpank lasid 1992. aastal krooni kursi vabaks, kroon langes algul järsult, siis kogus ennast ja taastus 17 protsenti endisest madalamal tasemel," selgitas ta. "Turg pani Rootsi krooni hinna paika ja teeb seda tänaseni."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. April 2009, 10:57
Otsi:

Ava täpsem otsing