Strasbourg sulges meeleavaldajate pärast trammiliikluse ja südalinna

04. aprill 2009, 12:50

«4. aprillil on trammiliiklus seoses NATO
tippkohtumisega tühistatud,» teatavad praegu NATO tippkohtumist võõrustava
Strasbourgi trammitablood.

Kuigi algselt oli just tramm mõeldud põhiliiklusvahendiks kohtumist kajastavatele ajakirjanikele, otsustasid linnavõimud pärast hommikust kokkupõrget meeleavaldajatega propageerida jalgsiliiklust, vahendas Postimees kohapeal viibinud ajakirjanikku Evelyn Kaldoja.

Hommikul kella poole kaheksa ajal olid politseinikud sunnitud käiku laskma pisargaasi, sest tuhatkond meeleavaldajat üritas tungida üle silla linnasüdamesse. Politseil õnnestus nad tagasi suruda, kuid kokkupõrke tulemusel pandi isegi jalgsi liikujatele kinni ka südalinn.

Kogu möödunud öö muidu tartulikult vaikses Strasbourgis oli täidetud pidevatest politseisireenide huilgamisest ja linna kohal. Täna hommikul kella 9-10 ajaks oli linn taas rahunenud, tänavad suhteliselt inimtühjad ja suurem osa äridest kinni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. April 2009, 12:50
Otsi:

Ava täpsem otsing