Liisinguturg tõmbub kokku

05. aprill 2009, 14:50

Kaks panka neljast Eesti turu suuremast on
juba liitnud või kaalub liisingüksuste ühte patta panekut pangaga.

Sampo Pank on oma liisingüksuse pangaga sulandanud juba mõne aja eest. Sama tee on kaalumisel ka SEB Liisingul.

Vajaduse selleks tingib karm reaalsus. Tänavu kahe kuuga on autode liisinguturg mullu sama perioodiga võrreldes kukkunud 72 protsenti. Nelja suurema panga Swedbanki, SEB, Sampo ja Nordea liisingutel on igaühel praegu müügis 200-400 maksejõuetutelt klientidelt ära võetud autot ehk 2-4% kogu portfellist. See arv on viimaste kuude jooksul drastiliselt kasvanud ning jätkub ennustatavalt tempos kuni 50 autot kuus liisingfirma kohta.

Loe lähemalt esmaspäevasest Äripäevast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. April 2009, 14:50
Otsi:

Ava täpsem otsing