Linnavolinik nõuab pimendamisnimekirja avalikustamist

05. aprill 2009, 14:00

Kuigi Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš
teatas hiljuti, et linn ei avalikusta turvalisuse kaalutlustel nende tänavate
nimekirja, kus tänavavalgustust piiratakse, nõuab volikogu opositsionäär temalt
samuti just turvalisusele viidates selle avaldamist, kirjutab Postimees.

IRL-i fraktsiooni kuuluv linnavolinik Tarmo Kruusimäe nentis eile esitatud arupärimises, et tore on kuulda, et linnavalitsus lõpuks tunnistab pimeduse ja kuritegevuse omavahelisi seoseid, mida veel paari nädala eest kategooriliselt eitati. 18. märtsil ütles Boroditš Kuku raadiole antud intervjuus, et kuritegevus ei sõltu tänavavalgustusest, vaid pigem sotsiaalsetest ja majanduslikest aspektidest.

«Kui te nüüd salastate pimendatavate tänavate nimekirja põhjusel, et avaliku nimekirja puhul saaksid kurjategijad olukorda hõlpsalt oma huvides ära kasutada, siis vaadake asja korraks teisest aspektist. Ausal linnakodanikul, kes tööaja varase alguse tõttu lihtsalt peab pimedal tänaval liikuma, on nimekirja avalikustamise järel võimalik olla senisest valvsam ümbritseva suhtes ning paneb ehk enne kodust lahkumist gaasiballoonigi taskusse,» leidis Kruusimäe.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. April 2009, 14:51
Otsi:

Ava täpsem otsing