Scania: majandust elavdaks riigi investeeringud

05. aprill 2009, 09:46

Scania Eesti juhatuse esimees Janno Karu
ütles Äripäevale, et majandust võiksid meie sektoris peatselt elavdama
hakata eelkõige riiklikud investeeringud Eurorahade toel suurematesse
infrastruktuuri projektidesse, teedeehitusse, mis meie klientidele tööd juurde
annaksid.

Selliseid projekte on Karu sõnul praegu käivitumas, nagu näiteks Ida-Virumaal Kukrusel, Kesk-Eestis Mäö ümbersõit ja Pärnu ümbersõidu rekonstrueerimine. „On märgata teatud huvi kasvu vastava veotehnika soetamise vastu,“ märkis ta ning lisas, et tööhõive on kõige olulisem.

Karu sõnutsi on riigil muidugi raske samal ajal investeeringuid suurendada, et töökohti juurde luua ja kulusid kärpida. Oluline oleks vältida olukordi, kus Eesti ettevõtja on ebavõrdsemas seisus välismaise ettevõtjaga meie oma maksupoliitika tõttu. Näiteks või tuua raskeveokimaksu, mida maksavad ainult Eesti vedajad, ka need kes sõidavad tegelikult ainult Euroopa teedel, lisaks peavad nad maksma paljudes riikides lisaks ka kohalikke teemakse. Samas Eesti teid kulutavad välisvedajad ei maksa siin selle eest midagi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. April 2009, 09:51
Otsi:

Ava täpsem otsing