Tallinna lennujaam ehitas DHLile 20miljonilise terminali

Mariliis Pinn 06. aprill 2009, 00:00

"DHL on juba 10 aastat Tallinna lennujaama ruumides tegutsenud. Uus terminal on ehitatud täpselt DHLi vajadusi silmas pidades ja sisustatud viimase aja tehnikaga, mis tähendab, et firma töö on veelgi efektiivsem ja pakid jõuavad kuni tund aega kiiremini kliendini," ütles DHL Express Balticu juht Carl-Eric Lindström reedel terminali avades.

"Lennujaama ei olnud raske veenda uue terminali ehitamises, sest oleme teinud väga head koostööd juba kümme aastat," lisas Lindström. "DHL on nüüd laienenud maanteevedudele, mida saab senise tegevusega edaspidi kombineerida," ütles Lindström. Uue lao rendihinda kommenteeris Lindström, et nad maksavad liiga palju. "Meil on 5+5 leping ja pärast seda tavaliselt pikendame seda, kuna ei näe vajadust mujale minna," lisas ta.

DHL Expressi Põhja regiooni juht Martin Södergård ütles, et uus terminal rajati tulevikku silmas pidades. "Meidki mõjutab majanduslangus, nagu kõiki teisigi. See terminal ei ole üheks aastaks, vaid pikaajaline tehing ja majandus hakkab loodetavasti kunagi tõusma," ütles ta.

Södergård möönis, et kullervedude turul saabunud on teatud stabiilsus, tema sõnul ei ole DHL kliente kaotanud. "Kliendid saadavad vähem, kuid kliente tuleb juurde," lisas ta.

Tallinna lennujaama juhatuse liikme Einari Bambuse sõnul oli investeeringu suurusjärk 20 miljonit krooni, sisaldades kõike ehitusse puutuvat. "DHL on õnnelik, et uue ja värske maja saavad. Ei ütleks, et see oleks praegusi hindu arvestades kallis olnud, ilusasti püsiti eelarves ja ajagraafikus," selgitas ta.

Bambus leiab, et praegu on väga vahva ehitada. "Kui on raha, tuleb seda igal juhul teha. Küsitav hind on soodne ja samas koduturg saab tööd," ütles ta.

Pärast kergemat remonti lähevad DHLi vanad ruumid järgmisele rentnikule. "Uus üürnik, kellega on eelleping juba sõlmitud, on kaubateenindaja Ospentos," ütles Bambus.

DHLi kõrval käib Tallinna Lennujaamal ka järgmise terminali ehitus. "Sinna läheb kaubateenindaja Senta. Seal investeeringu on suurusjärk DHLi terminalist paari miljoni võrra odavam," ütles Bambus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:01

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing