Oliver Kruuda ainsa rahamasina aktsiad liikusid

06. aprill 2009, 13:45

Neljapäeval kajastus Eesti väärtpaberite
keskregistri statistikas suure koguse ASi Kalev Chocolate Factory aktsiate
liikumine finantstagatise kontole. Reede õhtuks jäi sellele kontole 70% Oliver
Kruuda suurosalusega Lutermale kuuluva kommivabriku aktsiatest.

Kui neljapäeval jõudis finantstagatise kontole 85% ASi Luterma (endine Kalev) tütarettevõtte AS Kalev Chocolate Factory aktsiapakist, siis reedel toimunud tehinguga liikus tagasi Luterma lihtkontole 15% ettevõttest. Seega jäi endiselt finantstagatise kontole 70 protsenti kommivabrikust.

ASi Luterma finantsjuht Tarmo Maasikamäe tehingu tagamaasid avada ei soovinud. "See on lihtsalt tavapärane igapäevane tegevus. Need ei ole omanikku vahetanud, vaid on ühelt kontolt teisele läinud," jäi ta napisõnaliseks.

Aga kas need on seotud pandiga? "Ei, kahjuks ei saa öelda. Saan lihtsalt öelda, et need on liikunud ühelt kontolt teisele. Luterma enda kontod," lisas ta.

Viimased uudised ASist Luterma on viidanud ettevõtte probleemidele mitmete maksete tasumisega.

Möödunud nädalal said avalikuks Luterma probleemid liisingmaksete tegemisel, samuti on üleval võlad teistele ettevõtetele ning tasumata pea miljoni krooni ulatuses riigimakse. Üle kolme miljoni krooni suurune maksuvõlg on samuti Luterma gruppi kuuluval piimatootjal ASil Tere.

Nädala eest teatas Luterma börsile tütarfirma AS Via Concept (end nimega Kalev Meedia) pankrotimenetluse algatamisest.

2008. aasta detsembri lõpu seisuga oli Luterma kohustuste suurus ligi 1,9 miljardit krooni.

Märtsi lõpus tühistas Harju maakohus 15% ASi Kalev Chocolate Factory aktsiate blokeerimise ASi Alta Foods nõude tagamiseks. Alta Foods nõuab pärast Kalevi toiduainetööstuse ostu-müügi tehingu nurjumist Lutermalt tagasi ligi 100 miljoni krooni suurust ettemaksu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. April 2009, 13:45
Otsi:

Ava täpsem otsing