Professor: II samba külmutamine pole ainus lahendus

06. aprill 2009, 08:01

Teise pensionisamba külmutamine ei ole
ainumõeldav ja möödapääsmatu samm, kuid kui see oleks piisav tagatis eurotsooni
jõudmiseks, siis võib-olla tuleks ohver tuua, ütles professor Lauri Leppik.

"Tõenäoliselt pehmem variant oleks see alternatiiv, mida valitsus kaalus veel aasta alguses, et teise samba makseid proportsionaalselt vähendada," rääkis Tallinna Ülikooli sotsiaaltöö instituudi direktor Lauri Leppik ETV hommikuprogrammis, kirjutas ERR.ee.

Toona kaaluti 2+4 skeemi asemel mõneks ajaks 1+2 skeemi kehtestamist, meenutas Leppik. "Paraku valitsus aasta alguses taolise otsuseni ei jõudnud ja nüüd ollakse seisus, kus kaalutakse teise samba juba täielikku külmutamist," nentis professor.

Tema hinnangul oleks aga sissemaksete süsteemi muutus erinevate ühiskonnarühmade vaatenurgast solidaarsem lahendus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. April 2009, 08:01
Otsi:

Ava täpsem otsing