Rupert Murdoch: Online-uudiste eest tuleb maksta

06. aprill 2009, 19:43

Meediamogul Rupert Murdochi meelest peab
olukord, kus inimesed loevad veebist uudiseid tasuta, muutuma, kirjutab
uudisteagentuur Reuters.

Kaks aastat tagasi ajalehte The Wall Street Journal välja andva Dow Jonesi ostnud Murdoch kinnitas Washingtonis toimunud kaabeltelevisioonile pühendatud konverentsil, et online-meedia reklaamitulud ei kata kulusid. Ta tõi näiteks majanduslehe peamise rivaali USAs, New York Timesi, mis on üks populaarsemaid veebisaite USA ajalehtede hulgas, aga ikka ei suuda oma kulusid katta.

The Wall Street Journali online-uudiste lugemine on tasuline, mis Murdochi sõnul „pole küll mingi kullaauk, kuid pole ka paha“. Ajal, mil Murdoch oli majanduslehte üle võtmas, kaaluti veebisaidi vabaks andmist, kuid siis leiti, et suurem osa sisust võiks olla tasuline.

Ajal, mil online-meedia reklaamitulude kasv on peatunud või mõnel juhul kukkunud, on meediafirmad sunnitud hinnapoliitikat üle vaatama sellest seisukohast, kas veebisaidile juurdepääsu eest raha küsimine on võimalik ilma, et lugejad minema ei kaoks.

Murdoch lausus ka, et News Corp investeerib koos partneritega digitaalsesse lugemisseadmesse, mis võimaldab päevalehti lugeda elektrooniliselt. Tema sõnul tuleb seade analoogiline Amazon.comi Kindle ja Sony Readeriga, kuid erineb eelmisest suurema ekraani poolest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. April 2009, 19:43
Otsi:

Ava täpsem otsing