Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Söök kui meeskonnatunde tekitaja
Eelmise aasta sügisel asutatud ettevõte Toiduakadeemia pakub võimalust korraldada oma ruumides koosolekuid ning tooteesitlusi ja kliendiüritusi.
Lisaks ruumide rendile korraldatakse n-ö pannkoogihommikuid, mis on hommikune koosolekuvõimalus Toiduakadeemia ruumides, koos hommikueinega, mille iga osaleja professionaalse koka assisteerimisel valmistab.
Toiduakadeemia juht Kiti Press räägib, et pannkoogihommik on hea vaheldus rutiinsetele hommikustele koosolekutele, ühtlasi on boonuseks võimalus hommikust süüa.
Toiduakadeemiast on võimalik tellida ka strateegiapäeva-nimelist söögipaketti.
"See on terve päev meie juures. Kõigepealt pakume hommikusööki, siis on mõeldud aeg välkkoosoleku pidamiseks ning edasi järgneb lõuna, pärast mida arutavad osalejad arengustrateegiaid või suheldakse klientidega," tutvustab Press päeva ülesehitust. Töise päeva lõpetuseks pakutakse osalejatele sushi-valmistamise või mõnda muud koos tegutsemist võimaldavat kokakoolitust.
Huvitav võimalus klientide ja koostööpartnerite meelespidamiseks on ka võimalus valmistada Toiduakadeemia kokkade abiga kokandusalane telesaade ning salvestada see DVDdele.
Näiteks soovitab Press meisterda koos kokk Jazziga mõni klassikaline prantsuse lihatoit, mille retsepti koos videoõpetuse ja toorainega on võimalik tähtpäevadel klientidele ja koostööpartneritele kinkida.
WRISi Reisikonsultant Kristi Eichelmann ütleb, et neilt tellitakse nii joogikoolitusi - veini, konjaki, kohvi ja tee-, kui ka söögikoolitusi. Uue tootena on nimistusse jõudnud sushi-koolitus, mis annab ülevaate sushi ajaloost, toorainest, koostisest ja tehnoloogilisest protsessist, alates riisikeetmisest kuni etiketini välja. Iga osaleja saab kätt proovida ka sushi valmistamises.
"Söögikoolitusi tellitakse küll. Kui varem istuti üritusel niisama söögilaua taga, siis nüüd on populaarsem teha sööki ise," räägib Eichelmann. Firmad on väga huvitatud ka joogikoolitustest.
Selliseid kursusi tellitakse nii koolituspäeva lõpetuseks kui ka meelelahutuslikele firmaüritustele. "Töötajatele on see kursus preemiaks, osaks motivatsioonipaketist, tullakse kokku ja tehakse midagi huvitavat, see suurendab meeskonnatunnet," räägib Eichelmann.
OÜ Estonian Experience pakub maitseelamusi pakkuvaid kulinaarseid seiklusi Tallinna vanalinnas.
Estonian Experience'i juht Eva-Maria Egipt-Peenmaa räägib, et esmalt toimub linnas giidiga jalutuskäik, millele järgneb kolmekäiguline õhtusöök, mille kolme eri rooga serveeritakse eri restoranides, mis on pärit eri ajastutest. Nii näiteks võib esimene restoran pakkuda ennemuistset toitu, teine tänapäevast Eesti kööki ning kolmas modernsemat kehakinnitust.
Egipt-Peenmaa sõnul on seikluse tellijateks olnud valdavalt turistid, aga miks mitte ei võiks ka kohalikud ettevõtted selliseid ekskursioone oma töötajatele või klientidele korraldada. Õhtusöögi võib siduda ka mõne muu tegevusega, nagu gepsimine või linnaviktoriin.
Estonian Experience'ist saab tellida ka "Tantsiva koka köögikunsti" kursust, kus toitu valmistab ja osalisi juhendab USAst pärit tantsija ja koreograaf Jene Walker, kes on osalenud filmides, televisioonis ja show'des, aga kelle salakirge kokanduse vastu teavad vähesed.
Koduseid rooge valmistades paljastab kokk nii mõnegi oma salanipi, lisaks esineb ta ürituse lõpus või alguses tantsuga. "Ja kuna tegu on professionaalse tantsijaga ning muusika mängib terve õhtu jooksul, liigub õpetaja peaaegu kogu aja tantsurütmis," räägib Egipt-Peenmaa.