Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Söök kui meeskonnatunde tekitaja

    Eelmise aasta sügisel asutatud ettevõte Toiduakadeemia pakub võimalust korraldada oma ruumides koosolekuid ning tooteesitlusi ja kliendiüritusi.
    Lisaks ruumide rendile korraldatakse n-ö pannkoogihommikuid, mis on hommikune koosolekuvõimalus Toiduakadeemia ruumides, koos hommikueinega, mille iga osaleja professionaalse koka assisteerimisel valmistab.
    Toiduakadeemia juht Kiti Press räägib, et pannkoogihommik on hea vaheldus rutiinsetele hommikustele koosolekutele, ühtlasi on boonuseks võimalus hommikust süüa.
    Toiduakadeemiast on võimalik tellida ka strateegiapäeva-nimelist söögipaketti.
    "See on terve päev meie juures. Kõigepealt pakume hommikusööki, siis on mõeldud aeg välkkoosoleku pidamiseks ning edasi järgneb lõuna, pärast mida arutavad osalejad arengustrateegiaid või suheldakse klientidega," tutvustab Press päeva ülesehitust. Töise päeva lõpetuseks pakutakse osalejatele sushi-valmistamise või mõnda muud koos tegutsemist võimaldavat kokakoolitust.
    Huvitav võimalus klientide ja koostööpartnerite meelespidamiseks on ka võimalus valmistada Toiduakadeemia kokkade abiga kokandusalane telesaade ning salvestada see DVDdele.
    Näiteks soovitab Press meisterda koos kokk Jazziga mõni klassikaline prantsuse lihatoit, mille retsepti koos videoõpetuse ja toorainega on võimalik tähtpäevadel klientidele ja koostööpartneritele kinkida.
    WRISi Reisikonsultant Kristi Eichelmann ütleb, et neilt tellitakse nii joogikoolitusi - veini, konjaki, kohvi ja tee-, kui ka söögikoolitusi. Uue tootena on nimistusse jõudnud sushi-koolitus, mis annab ülevaate sushi ajaloost, toorainest, koostisest ja tehnoloogilisest protsessist, alates riisikeetmisest kuni etiketini välja. Iga osaleja saab kätt proovida ka sushi valmistamises.
    "Söögikoolitusi tellitakse küll. Kui varem istuti üritusel niisama söögilaua taga, siis nüüd on populaarsem teha sööki ise," räägib Eichelmann. Firmad on väga huvitatud ka joogikoolitustest.
    Selliseid kursusi tellitakse nii koolituspäeva lõpetuseks kui ka meelelahutuslikele firmaüritustele. "Töötajatele on see kursus preemiaks, osaks motivatsioonipaketist, tullakse kokku ja tehakse midagi huvitavat, see suurendab meeskonnatunnet," räägib Eichelmann.
    OÜ Estonian Experience pakub maitseelamusi pakkuvaid kulinaarseid seiklusi Tallinna vanalinnas.
    Estonian Experience'i juht Eva-Maria Egipt-Peenmaa räägib, et esmalt toimub linnas giidiga jalutuskäik, millele järgneb kolmekäiguline õhtusöök, mille kolme eri rooga serveeritakse eri restoranides, mis on pärit eri ajastutest. Nii näiteks võib esimene restoran pakkuda ennemuistset toitu, teine tänapäevast Eesti kööki ning kolmas modernsemat kehakinnitust.
    Egipt-Peenmaa sõnul on seikluse tellijateks olnud valdavalt turistid, aga miks mitte ei võiks ka kohalikud ettevõtted selliseid ekskursioone oma töötajatele või klientidele korraldada. Õhtusöögi võib siduda ka mõne muu tegevusega, nagu gepsimine või linnaviktoriin.
    Estonian Experience'ist saab tellida ka "Tantsiva koka köögikunsti" kursust, kus toitu valmistab ja osalisi juhendab USAst pärit tantsija ja koreograaf Jene Walker, kes on osalenud filmides, televisioonis ja show'des, aga kelle salakirge kokanduse vastu teavad vähesed.
    Koduseid rooge valmistades paljastab kokk nii mõnegi oma salanipi, lisaks esineb ta ürituse lõpus või alguses tantsuga. "Ja kuna tegu on professionaalse tantsijaga ning muusika mängib terve õhtu jooksul, liigub õpetaja peaaegu kogu aja tantsurütmis," räägib Egipt-Peenmaa.
  • Hetkel kuum
Kairit Kall: kvantiteedimajandusest kvaliteedimajanduseks
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Balti börsid lõpetasid kvartali tõusupäevaga
Balti koondindeks Baltic Benchmark sulgus kvartali viimasel kauplemispäeval 0,08% plusspoolel, jäädes kvartaliga siiski miinusesse.
Balti koondindeks Baltic Benchmark sulgus kvartali viimasel kauplemispäeval 0,08% plusspoolel, jäädes kvartaliga siiski miinusesse.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: viie milli eest vaba aega, palun! “Ükskõik kui pees vahepeal asjad on, kõik läheb mööda.“
Suure Mi toitlustusäri tänavuse hooaja kalender on koos, retseptid on koos, kaarik on stardi- ja mina laskevalmis, kirjutab Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks, kes seekordses postituses pajatab ajast, rahast ja elutööst.
Suure Mi toitlustusäri tänavuse hooaja kalender on koos, retseptid on koos, kaarik on stardi- ja mina laskevalmis, kirjutab Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks, kes seekordses postituses pajatab ajast, rahast ja elutööst.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Genka ettevõtlusest: valin vähem raha ja rohkem vabadust
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Tippjuhi nipid: mida teha, kui töötaja tuleb palka juurde küsima, aga …
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Jaanika Altraja: rohepöördes õnnestumiseks tuleb vähendada ebavõrdsust
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ameerika RAM – üks auto kõikideks sõitudeks
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Suur reede raadios: Jüri Ratas Keskerakonna võimust pealinnas
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Tartus baaripidamise lõpetanud firma jäi töötajatele võlgu
Tartu Supilinnas Mülä baari varem vedanud firma läks pankrotimenetlusse, mis võiks ettevõtte ühe omaniku sõnul tuua lahenduse ka maksmata jäänud palkadele.
Tartu Supilinnas Mülä baari varem vedanud firma läks pankrotimenetlusse, mis võiks ettevõtte ühe omaniku sõnul tuua lahenduse ka maksmata jäänud palkadele.