BÖRS: Aasias võeti hoog maha

07. aprill 2009, 10:18

Ka Aasia aktsiaturud võtsid lõpuks hoo maha
ja andsid eilsega võrreldes tagasi, olles varasemalt aktsiad valuatsioonide
poolest tõstnud juba sama kalliks kui 2007. aasta novembris.

Hongkongi börsiindeks Hang Seng langes ühe protsendi jagu, Jaapani Nikkei 225 taganes 0,3%. "Kõik Aasia turud paistavad tegelikult üsnagi korralikud, aga meil juba oli tugev ralli," kommenteeris legendaarne investor Marc Faber Bloombergile.

Maailma kolmas kaevanduskontserni Rio Tinto aktsia kukkus aktsiate müügi spekulatsiooni peale koguni 10%. Hiina suurim pakivedaja China Shipping Container Lines´i aktsia langes 8,4%. Lõuna-Korea mobiiltelefonide puuteekraane tootev Digitech Systemsi aktsia rallis aga 12%, kui Woori Investment Securities kergitas aktsia hinnasihti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. April 2009, 10:31
Otsi:

Ava täpsem otsing