Taliga: lahendus ei peitu töötajatele makstavates kindlustushüvitistes

07. aprill 2009, 19:24

Kui valitsus soovib kiirelt ühineda
euroga, siis arvestades muutunud olusid, oli EAKLi esimees Harri
Taliga kindel, et lahenduse võti ei peitu töötajatele makstavates
kindlustushüvitistes.

Ametiühingute Keskliidu (EAKL) ja Tööandjate Keskliidu esindajad arutasid täna, kas ja kuidas oleks üha kasvava tööpuuduse tingimustes võimalik jõustada uut töölepingu seadust.

"Kui olud on sedavõrd muutunud ning uue tingimusena on valitsus lisanud soovi minna võimalikult kiiresti üle euro kasutamisele, ei saa tõsimeeli väita, et lahenduse võti peitub töötajatele makstavates kindlustushüvitistes", rõhutas Taliga, vahendas EAKL.

Kohtumisel otsuseid vastu ei võetud, kaardistati võimalikke variante, uuesti kohtutakse järgmisel nädalal.

Töötukassa kulude hüppeline tõus on reaalsus. Kui 2008. aasta jaanuaris moodustas töötuskindlustushüvitiste väljamaksete summa 10,8 miljonit krooni, siis aasta hiljem juba 40,9 miljonit. Veebruaris olid kulud veelgi kasvanud - mulluselt 12,4 miljonilt kroonilt 54,3 miljonile tänavu.

Töötuskindlustuse jätkusuutlikkust mõjutab EAKLi hinnangul majanduskriisist tingitud töötuse järsk kasv. Kui 2008. aasta algul oli oli uusi töötuskindlustushüvitise saajaid 1001 (jaanuaris) ja 843 (veebruaris), siis tänavu kuba ligi 5 korda suuremad - vastavalt 4575 ja 4061. Mullu jaanuaris maksti töötuskindlustuse hüvitist 3204 ning veebruaris 3803 töötule, tänavu olid need näitajad 10087 ja 13365.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. April 2009, 19:24
Otsi:

Ava täpsem otsing