BÖRS: Alcoa saadab Wall Streeti langusesse

08. aprill 2009, 16:00

Eile hilisõhtul esimese USA suurettevõttena
majandustulemused avaldanud Alcoa kahjum on viimas USA aktsiaturud ka täna
langusesse.

Enne börsipäeva algust olid indeksfutuurid umbes poole protsendiga miinuses. Investorid kardavad, et USA suurima alumiiniumitootja pettumust valmistanud tulemused peegeldavad midagi enamat kui pelgalt ühe ettevõtte omi.

Samas tuli ka positiivseid uudiseid. Eluasemetööstuse turult. Pulte Homes teatas, et kavatseb osta konkurendi Centex Cürpi 1,3 miljardi dollari eest (aktsiate vahetusena) ning loob riigi suurima elamuehitaja. Centexi aktsia hind hüppas eelkauplemisel 25 protsenti, Pulte oma langes seitse protsenti. Oluline on see, et tehinguid tehakse ka Ühendriikide kõige räsitumas sektoris.

Investeerimispank J.P. Morgan tõstis rehvitootjate Goodyear Tire Rubber ning Cooper Tire soovitust põhjendusega, et tööstusharu võib stabiliseeruda ning järgnevatel kvartalitel koguni kasumid kasvada. Goodyeari aktsia hind hüppas eelkauplemisel 9 protsenti 7,65 dollarini ning Cooper Tire aktsia 5,3 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. April 2009, 23:12
Otsi:

Ava täpsem otsing