BÖRS: surnud kassi põrge läbi?

08. aprill 2009, 09:49

Aasia aktsiaturul toimus täna langus. Kas
surnud kassi põrge on läbi saanud?

Tänast langust juhtis viimase aja väga jõuliselt tõusnud Hongkongi börs. Hang Seng indeks kukkus 4,1 protsenti, 14 324,75 punktile.

Üle kahe protsendi langejaid oli täna palju – Jaapan, Hiina, Taiwan, Korea, Austraalia, India, Singapur ja Vietnam. Tõusvaid turge oli vaid kaks – Filipiinid ja Sri Lanka.

Tujurikkujaid oli mitu. Alcoa teatas analüütikute oodatust suuremast kahjumist. Kuid ega vaid teiselt Vaikse ookeani kaldalt ei tulnud kehvi uudiseid. Jaapani maaklerfirma Daiwa teatas, et saab aastakahjumi, kuna kannab maha 17,4 miljardi jeeni ehk 173 miljoni dollari ulatuses väärtpaberite väärtusi. Aktsia hind langes kuus protsenti, 483 jeenile.

"Me ei ole veel hullemat ettevõtete tulemuste näol näinud," ütles Aberdeen Asset Managementi tegevdirektor Hugh Young Bloombergile. "Uudised valmistavad veel mõnda aega pettumust. Jamadest ülesaamine Läänes võtab veel mõnda aega," lisas ta. Young märkis, et aktsiaturgudel oli tegu surnud kassi põrkega.

"On veel liiga vara öelda, et oleme metsast välja jõudnud," ütles AMP Capital Investorsi investeerimisstrateeg Nader Naeimi. "Meil on ikka mured pangandussüsteemi tervise ja üleilmse majandussurutise sügavuse osas," sõnas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. April 2009, 11:25
Otsi:

Ava täpsem otsing