Investorid loobuvad osta ja hoia strateegiast

08. aprill 2009, 18:51

Aktsiahindade suured kõikumised viimastel
kuudel on põhjustanud paljude väikeinvestorite loobumist osta ja hoia
strateegiast ning hakanud ise kauplema, kirjutab The Wall Street Journal.

Eelmistel aastakümnetel on jaeinvestorid hoidnud oma säästusid peamiselt investeerimisfondides, pensionfondides või andnud maaklerite käsutusse. Nüüd on paljud neist otsustanud härjal ise sarvist haarata, kirjutab majandusleht.

Inimesed soovivad suuremat kontrolli oma raha üle, mistõttu nad loobuvad fondidest, aga ka finantsnõustajatest. Viimased muidugi soovitavad jaeinvestoritel kauplemisest loobuda, toonitades, et see toob kaasa teenustasude kasvamise, tulude kahanemise ning suurema tulumaksu.

Odavate maaklerfirmade, nagu Charles Schwab Corp, TD Ameritrade, E*Trade ja teiste kauplemisaktiivsus ja uute kontode avamine on kerkinud rekordilisele tasemele. „Tavaliselt kauplemisaktiivsus ning uute kontode avamine langeva turu tingimustes kahaneb,“ lausus ajalehele TD Ameritrade juht Jay Pestrichelli. „Seekord on vastupidi, nagu keegi oleks unustanud jaeklientide öelda, mis on juhtunud,“ lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. April 2009, 20:33
Otsi:

Ava täpsem otsing