Majandusministeerium peab tõusumootoriks uusi ekspordiettevõtteid

08. aprill 2009, 20:06

Majandusministeeriumi majandusarengu
osakonna juhataja kohusetäitja Lauri Tammiste ütles, et ministeerium näeb uue
majandustõusu taaskäivitajatena loodavaid, eksportivaid ettevõtteid, kelle jaoks
on väljatöötamisel rahvusvaheline tegevuskava Made in Estonia.

„Me näeme osade ettevõtete kadumist, uus tõus ei tule sealt,“ ütles Tammiste konjunktuuriinstituudi korraldatud majandusprognoosi pressikonverentsil Eesti majanduse väljavaadetest rääkides.

Tammiste sõnul läheb praegu üle 95 protsendi ekspordist turgudele, mis on samuti languses, ja olulisi paranemismärke ei ole näha ka tuleval aastal. „Eesti ettevõtete osakaal on mikroskoopiline. Kui mõni eksporditurg kukub 30 protsenti, ei tähenda veel, et Eesti ettevõtte turu osakaal peaks sama palju kukkuma,“ ei näinud Tammiste olukorda üldse nii traagiliselt.

Järgmisel nädalal peaks majandus- ja kommunikatsiooniministeerium saatma tegevuskava välja ettevõtluspartneritele. Kava peaks valitsuskabinetti jõudma aprilli lõpus, mai alguses. Plaanis on ka mitmeid seadusemuudatusi, et majanduskeskkonda atraktiivsemaks muuta. Samuti peaks hakkama EAS tegema eksporditurgudel Eestit tutvustavat turustuskampaaniat, meelitamaks Eestisse välisinvestoreid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. April 2009, 20:21
Otsi:

Ava täpsem otsing