Rõtov: me ei kavatse oma esikohta loovutada

Annika Matson 08. aprill 2009, 11:47

Kas eile avatud Postimehe uus äriportaal on
Äripäevale ohtlik? Vastab Äripäeva peadirektor Igor Rõtov.

Järgneb Rõtovi kommentaar.

Ma hindan väga kõrgelt Mart Kadastikku kui vilunud strateegi ja Kaja Koovitit kui ajakirjanikku, kes on ka kunagi võitnud Bonnieri preemia. Oleme väga tähelepanelikult jälginud Postimehe emafirma Schibstedi internetialaseid tegemist Põhjamaades, kus nad on olnud väga edukad. Samas olime nende selleks sammuks nii strateegiliselt kui ka taktikaliselt valmis ega kavatse oma positsiooni loovutada.

Toon ühe näite paberlehe valdkonnast: kuigi Postimehe tiraaž on enam kui kolm korda suurem Äripäeva omast, ei suuda ta meiega ettevõtlike inimeste köitmisel võistelda. Viimase, sügisese EMORi otsustajate meediauuringu andmetel luges Äripäeva pidevalt 49 000 otsustajat ja Postimeest kõigest 35 000. Tulemusena pole Postimees ettevõtetele suunatud reklaamikanalina Äripäevaga võrreldes tõsiseltvõetav. Sama tendents on ka veebis. E24.ee-le ei piisa edu jaoks sellest, kui ta haarab lugejaid Delfilt või Elu24-lt, vaid tal tuleb teha tõsiseid pingutusi, et köita Äripäeva peamist lugejat.

Konkurents teeb elu huvitavaks, mistõttu soovin, et see kujuneks ka tõsiseks. Lõppkokkuvõttes jääb peale ikkagi see, kes suudab teha köitvaid, kiireid, täpseid ja atraktiivseid majandusuudiseid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. April 2009, 12:17
Otsi:

Ava täpsem otsing