Valgevenes trahvitakse laupäevakult puudujaid

08. aprill 2009, 12:08

7. aprillil saatsid Valgevenes Bresti
oblastis asuva Baranovitši võimud asutustele ja ettevõtetele hoiatuse,
et neid, kes ei osale 11. aprilli koristuslaupäevakul, trahvitakse.

Kohalikud võimud soovivad laupäevakuga kevadise asula heakorda parandada, vahendas Valgevene uudisteportaal charter97.org. Ehkki osad linnaelanikud arvavad, et ümbruse koristamine on nende kohustus, pole paljud Baranovitši asukad laupäevakuga rahul.

"Mida tähendab seaduslik laupäevak? Seadustagem siis ka pühapäevaku, nädalase ning kuise töörabamise. Nad püüavad kriisi ajal odavat tööjõudu ära kasutada. Ma ei saa laupäevaku mõttest aru. Lukašenkol (Valgevene president Aleksandr Lukašenko – toim) võib iga päev laupäevak olla," nurises näiteks 45aastane Baranovitši elanik Jan Savitski.

Baranovitši veduridepoo töötajad nõuavad samas, et neile makstaks laupäevakul osalemise ning ettevõtte territooriumi koristamise eest täispalka.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. April 2009, 12:08
Otsi:

Ava täpsem otsing