Horror'i-sõprade õudne nädalavahetus

Mari Hiiemäe 09. aprill 2009, 00:00

Peamiselt on kavas viimase kahe aasta jooksul valminud linateosed, kuid korraldajad ei ole unustanud ka antud žanri klassikat ning kultusfilme.

Uudisfilmide osas pöörab festival tänavu erilist tähelepanu Skandinaavia filmidele, näiteks "Sauna" (Soome), "Inimjaht" (Norra) ja "Astropia" (Island). Samuti on programmis filme Brasiiliast, Inglismaalt, Lõuna-Koreast, Jaapanist, USAst ja mujalt.

Varasemate filmide tootjamaadest on erikohal Itaalia, mida esindab Lucio Fulci 1970-1980. aastate filmidest valminud zombi-filmiprogramm.

Õuduskategooriate alusel on festivali filmivalik jagatud kolmeks. Fantaasiafilmide publikuks lubatakse noori alates 14. eluaastast, horror-filmid eeldavad vaatajatelt vanust vähemalt 16 ning HH-märgistusega tähistatud karmi horror'i filmid 18 eluaastat.

Spetsiaalselt midagi enamat soovivale friigiauditooriumile linastuvad festivali pisemas saalis filmid, mida eriettevalmistuseta publiku närvid välja ei kannataks. Näiteks Jaapanis tehtud "Liha ja vere lill".

Seansipiletid maksavad festivalil 50 krooni, kõikide filmide vaatamisõiguse tagav pass on saadaval 300 krooni eest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:01
Otsi:

Ava täpsem otsing