Taliga: makse ülempiir võib veelgi tõusta

Anne Oja 09. aprill 2009, 00:00

Taliga sõnul lepiti eilsel ametühingute ja tööandjate kohtumisel kokku, et hangitakse täiendavat informatsiooni. "Pöördusime selleks ka töötukassa poole, et arvutataks välja töölepinguseaduse jõustamisega kaasnevad täiendavad kulutused," ütles Taliga. Töötukassal pole tema sõnul tulevikus toimetulekuks väga palju variante. "Esimene variant on lükata kogu krempel edasi. Teine variant - lükata edasi töötuskindlustusmakse tõus ja koondamise jõustumine. Kolmas variant - tõsta töötuskindlustusmakse määr vajalikule tasemele."

Taliga selgitas: "Arvan, et 1. juulist tuleb nii või teisiti kasutusele maksimummäär. Seejärel tuleks muuta seadust, et praegust maksimummäära tõsta." Taliga sõnul on ametiühingud valmis tööandjatega kokku leppima, kuid ainult teatud tingimustel. "Me pole kindlasti nõus sellega, et tervikust võetakse nagu puslest üks tükk ja hakatakse seda kähku kasutama," ütles ta.

Taliga lisas: "Kui euro kasutuselevõtuga nii kiire poleks, poleks valitsuse jaoks nii põletavalt tähtis, et töötukassa reservid võimalikult kaua vastu peaksid."

Sotsiaalministeerium avaldas eile lootust, et tööandjad ja ametiühingud leiavad üksmeele enne 20. aprilli, mil koguneb taas töötukassa nõukogu.

Tööandjate keskliidu juht Tarmo Kriis ütles eile, et kokkuleppest peaks saama rääkida juba järgmisel teisipäeval.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:02

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing