BÖRS: Wells Fargo imekasum viis aktsiad lendu

09. aprill 2009, 16:17

USA aktsiaturgudel näidati nädala
viimasel börsipäeval vägevaid liikumisi. Indeksid hüppasid enam kui kolm
protsenti kõrgemale. Optimismi süstijaks oli suurpank Wells Fargo,
kes teatas, et ootab esimese kvartali kasumiks koguni kolm miljardit
dollarit. Mullu teeniti samas perioodis kaks miljardit dollarit.

Suuruselt teise USA panga Wells Fargo aktsia hüppas 31% kallimaks. Wells Fargo tiris kaasa ka teised finantsaktsiad, andes oma kasumihoiatusega oodatud signaali laenuturu avanemisest. Buffetti osalusega suurpank plaanib 22. aprillil teatada pärast eelisaktsiate dividende 55 sendilisest kasumist aktsia kohta. Analüütikud ootavad kasumiks aga vaid 23 senti aktsia kohta. Käibekasv peaks tulema 16%, mis tähendab 20 miljardi dollari suurust müügitulu. Ilusate numbrite eest tuleb tänusõnad öelda kolm kuud tagasi üle võetud Wachoviale, kuna viimase tegevus oli prognoositust edukam.

Bank of America väärtpaber viskus koguni 37% üles.

Dow Jones´i indeks sulgus börsinädala viimasel päeval 3,14% plussis, mis tähendab veelkord ka 8000 punkti piiri alistamist (8083). S P 500 virutas aga 3,81%-lise plussi. Tehnoloogiaindeks Nasdaq kosus 3,89%.

Tehnoloogiaaktsiaid toetab Apple, kuna Credit Suisse´i hinnangul võib innovatsiooniettevõte pakkuda käesoleva aasta esimese kolme kuu tulemustega positiivse üllatuse, kuna nõudlus Macintoshide ja iPhone´ide järele on oodatust suurem. Apple kaupleb 2,83%-lises plussis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. April 2009, 23:15
Otsi:

Ava täpsem otsing