Lang kisub valekaebajad avalikkuse ette

09. aprill 2009, 10:00

Rein Langi juhitav justiitsministeerium
soovib valitsuse istungile esitada korruptsioonivastase seaduse eelnõu, mis
lubab valekaebajad avalikustada.

E-õiguse süsteemi lisatud eelnõu seletuskiri ütleb, et teadvalt väära või laimava korruptsiooniteabe edastamise korral konfidentsiaalsust ei tagata. Sarnane punkt on ka jälitustegevuse seaduses, ent kui jälitustegevuse seadus ei too laimajale ebameeldivusi, siis korruptsioonivastase seaduse eelnõu lubab madala motiiviga teod avalikustada. Karistusseadustik võimaldab valekaebajad ja valetunnistajad kuni viieks aastaks vangi panna.

Muuhulgas ütleb seaduseelnõu seletuskiri, et kui ametiisik on teadlik avalikule huvile kahjulikult mõjuda võivast erahuvist, on tal ametikohustuste täitmine keelatud. Seega ei tohi ametiisik teha tehingut, otsust või toimingut, milleks tal muidu on õigus ja kohustus. Toimingupiirangut ei kohaldata, kui ametnikul pole vahetut ülemust või on ta omal alal kõige pädevam.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. April 2009, 10:35
Otsi:

Ava täpsem otsing