Liisinguautode uputus teeb müügi põrguks

09. aprill 2009, 08:08

Isikliku auto müümine muutub aina rängemaks
kadalipuks, sest tagastatud autodega hädas liisingufirmad suunavad kundesid üha
jõulisemalt oma kasutult seisva masinapargi poole.

Kui headel aegadel võis ka sõltumatult vahendajalt või otse müüjalt ostetava auto liisida soodsatel tingimustel, siis praegu on liisingufirmad «väljastpoolt» tulevate autode suhtes väga tõrksaks muutunud, kirjutas Postimees.

«Meie müük on kokku kuivanud, sest pankadesse tuleb palju «soga» tagasi,» tunnistas ühe suuremate kasutatud autode müüjate hulka kuuluva firma juht. «Kui ostja tahab liisingusse võtta mõnd autot, mis pole liisingufirma oma, siis tihti ei vaevuta talle isegi midagi seletama. Teatatakse lihtsalt, et liisingut ei saa, või nõutakse näiteks 30 protsenti sissemaksu.»

Sama automüüja sõnul on inimeste ostujõud tublisti kahanenud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. April 2009, 11:13
Otsi:

Ava täpsem otsing