Turistide arv majutusettevõtetes vähenes veebruaris 15%

09. aprill 2009, 09:59

Majutusettevõtete teenuseid kasutas
veebruaris 121 000 turisti, mis oli 15% vähem kui aasta varem, teatas
statistikaamet.

Veebruaris kasutas majutusettevõtete teenuseid 58 000 sise- ja 63 000 välisturisti. 77% välisturistidest peatus Tallinna, 7% Pärnu ja 5% Tartu majutusettevõtetes. Kui Tallinna majutusettevõtted külastas veebruaris 14% vähem välisturiste kui mullu, siis Tartu ja Pärnu majutusettevõtetes suurenes välisturistide arv 2%.

Välisturiste saabus vähem kui eelmise aasta veebruaris kõikidest peamistest partnerriikidest – Soomest, Venemaalt, Lätist, Saksamaalt jm. Ainult Rootsist saabunud turistide arv jäi veebruaris eelmise aasta tasemele.

Ka Eesti elanike hulgas ei olnud veebruaris majutusettevõtete teenuste kasutamine nii populaarne kui eelmisel aastal. Tööreisil siseturiste oli ligi kolmandik vähem ja puhkusereisil 11%. Majutatud siseturistide arv vähenes enamikus maakondades. Siseturistide arv suurenes Lääne- ja Ida-Virumaal, kus eelmise turismihooaja algul avati uued spaad.

Tavapäraselt turistide arv majutusettevõtetes veebruaris aasta esimese kuuga võrreldes statistikaameti teatel suureneb. Tänavu jäi tõus aga tunduvalt tagasihoidlikumaks kui mullu. Veebruaris peatus majutusettevõtetes vaid 7% rohkem turiste kui jaanuaris, eelmisel aastal oli vastav kasv 19%.

Veebruaris pakkus külastajatele teenust 721 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 16 200 tuba ja 34 900 voodikohta. Tubade täitumus oli 29% ja see jäi seitsme protsendipunkti võrra väiksemaks kui eelmise aasta veebruaris. Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 429 krooni, eelmise aasta veebruariga võrreldes oli see 29 krooni odavam.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. April 2009, 09:59
Otsi:

Ava täpsem otsing