Ülemuse pantvangistamine tagab koondamisel etemad tingimused?

09. aprill 2009, 16:20

Peaaegu pooled prantslased usuvad, et
ülemuste pantvangistamine ehk bossnapping aitab saada paremaid
koondamistingimusi, selgus uuringust.

Prantsusmaa tehaste Sony, 3M ja Caterpillar töötajad on hoidnud ülemusi tehastes üleöö (kõigi kolme intsidendi puhul), et nõuda paremaid koondamistingimusi. Bossnapping ehk ülemuste pantvangistamise meetodi, mida kasutavad töölised, tuvastas in.news.yahoo.comi teatel meedia.

CSA instituudi uuring ajalehele Le Parisien tuvastas, et 50 protsenti prantslasi ei kiida heaks sellist tegutsemisviisi, kuid 45 protsenti arvas, et see on aktsepteeritav. "See pole küll enamus, kuid 45% on ülisuur protsent ning see näitab meeleheite ulatust majanduskriisis," märkis Le Parisien.

Pariisis hoidsid 31. märtsil miljardär Francois-Henri Pinault' alluvad erinevatest firmast teda taksos neli tundi, kuna nad oli vihased koondamiste pärast. Miljardäri päästis politsei.

Le Parisien märkis, et 56 protsenti küsitletud sinikraedest tunnistasid ülemuste pantvangistamist ehk bossnappingut, kui 41 protsenti seda ei pooldanud. Küsitletud valgekraedest oli 59 protsenti bossnappingute vastu, kuid 40 protsenti leidis, et see on aktsepteeritav.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. April 2009, 16:32
Otsi:

Ava täpsem otsing