Moldova lakub märatsejate löödud haavu

10. aprill 2009, 12:32

Täna varahommikul oli Chisinau kesklinnas
vaikne, parlamendihoone ümbruses käisid märulijärgsed koristustööd, edastas
Interfaks.

Interfaksi korrespondendi sõnul oli linna keskväljakul näha märke valmistumaks uuteks protestiaktsioonideks, kuid mingeid sündmusi sellele ei järgnenud. Oletati, et uued meeleavaldused algavad pärast kella 11 Moskva aja järgi (ehk pärast kella 10 hommikul - toim).

Väljakul politseinikke polnud, isegi politseipatrulli mitte. Valitsushoone taga seisid politseibussid, kuid inimesi neis polnud. Parlamendihoone juures liikumispiiranguid polnud. Seal käisid teisipäeva õhtul toimunud märuli järgsed koristustööd.

Interfaksi korrespondendi sõnul oli teisipäeval välja kuulutatud uue meeleavalduse algusajaks Chisinau keskväljakule kogunenud vaid grupp ajakirjanikke.

Interfaksi andmetel kogunes teisipäeval rahulikust protestiaktsioonist märuliks üle läinud meeleavaldusele ligikaudu 200 inimest. Pole välistatud, et uute meeleavalduste korraldamist segab sombune ning vihmale kippuv ilm. Meteoroloogid on lubanud reedeks, laupäevaks ja pühapäevaks vihmasadu.

Eilsetel teadetel on 193 Chisinau meeleavaldajat vahistatud, nende seas kaheksa alaealist. Moldova sulges piiri Rumeeniaga, süüdistades naaberriiki rahutuste õhutamises.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. April 2009, 12:41
Otsi:

Ava täpsem otsing