Mihkelson: Gruusia ebaõnnestumist tuleb vältida

11. aprill 2009, 16:33

Neid, kes sooviksid Gruusia kui suveräänse
ning demokraatliku riigi ebaõnnestumist, pole ilmselt kuigi vähe, kirjutab
riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees ja väliskomisjoni liige Marko
Mihkelson oma blogis.

„Opositsiooni pidev ja programmitu tänavapoliitika ning president Saakaðvili liiga hektiline juhtimisstiil on murendanud ka mitmete Gruusia sõprade usku ja isegi siin Eestis olen mõne diplomaadi käest kuulnud väsimust ehk pettumust selles, mis Gruusias toimub,“ kirjutab Mihkelson.

Mihkelson nendib, et loomulikult pole kuhugi kadunud võimalused, et Gruusi ebaõnnestuks. Samas avaldas ta lootust, et Gruusia sisepoliitilised oponendid suudavad erimeelsused lahendada siiski läbirääkimiste teel. „Sellele kaasaaitamisel võiks Euroopa Liit mängida juhtivat rolli,“ lisab Mihkelson.

Mihkelson on veendunud, et Eesti ei tohiks kindlasti vähendada oma välispoliitilist aktiivsust Gruusia suunal. „Pigem vastupidi,“ rõhutas ta. „Eelolevad kuud ja aastad on murrangulised Gruusia tuleviku suhtes. Kui Gruusia peaks murduma, tähendab see tõsist tagasilööki nii Lõuna-Kaukaasia regioonis kitsamalt kui meie idanaabruses laiemalt. Eesti julgeolek sellest kindlasti tugevamaks ei muutu.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. May 2009, 17:41
Otsi:

Ava täpsem otsing