Riigiametnikud saavad õiguse osaleda firmade juhtimises

11. aprill 2009, 09:16

Justiitsministeerium esitas valitsusele uue
korruptsioonivastase seaduse eelnõu, see kaotab piirangu, mis ei luba ametnikel
kuuluda firma juhatusse või nõukogusse.

«Absoluutne piirang pole põhiseadusega kooskõlas ja see pole ka otstarbekas,» lausus Postimehele justiitsministeeriumi asekantsler Martin Hirvoja.

Uus seadus ütleb lakooniliselt, et ametnikul on õigus tegutseda väljaspool ametikohustusi oma vara valitsemise, loomingulise tegevuse ja mis tahes muu tegevusega, kui see ei ole seadusega keelatud ja järgitakse toimingupiiranguid.

Hirvoja sõnul on ametnike täpsemad tegevuspiirangud nüüd kirja pandud avaliku teenistuse seaduses, mis samuti peatselt valitsuse istungile jõuab. Seal pole lauskeeldu, samas nõuab seadus, et ametnik peab oma ärilisest tegevusest ülemusele teada andma ning too saab vajadusel äritegevuse keelata.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. April 2009, 09:16
Otsi:

Ava täpsem otsing