Hõbemägi: minult ei julge keegi artiklit tellida

12. aprill 2009, 11:35

Minule ei julge keegi teha ettepanekut
kirjutada või avaldada tellitud lugu, kinnitas Eesti Ekspressi peatoimetaja
Priit Hõbemägi tänahommikuses ETV saates Tähelaev.

„Selge see, et iga korralik ajakirjanik kirjutaks sellisest ettepanekust kohe järgmise päeva ajalehes,“ ütles Hõbemägi. „Ja ennast korralikuks ajakirjanikuks ma pean.“

Samas möönis Hõbemägi, et tänapäeval tehakse sellist suunamist tunduvalt peenemalt ja lihvitumalt – palgatud PRi ja avalike suhete firmade kaudu. „Firmajuhid ja avaliku elu tegelased ei pöördu mitte otseselt ajakirjaniku poole, vaid kasutavad keerukamat teed, et ajakirjanikuni jõuaks info, mis paneks tal mõtte teatud suunas jooksma,“ selgitas Hõbemägi.

Hõbemägi sõnul on ajakirjanduse usaldusväärsuse garantiiks usaldusväärsed ajakirjanikud. „See, et ajakirjanikud teevad oma tööd siiralt ja tõsiselt, peab tagama ajakirjanduse usaldusväärsuse,“ rääkis Hõbemägi. „Muud usaldusväärsuse seaduslikku tagamist ei ole, sest ajakirjanikke näiteks ei tarifitseerita. Ajakirjanikku peab usaldama. Arvan, et hea ajakirjanik tekitab aastatega oma tööga selle usalduse.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. April 2009, 11:35
Otsi:

Ava täpsem otsing