Pärnumaa kavandab rattateede võrgustikku

12. aprill 2009, 12:49

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus otsustas
toetada Pärnumaa omavalitsuste liidu algatatud jalgrattateede võrgustiku
väljaarendamist kogu maakonnas paarisaja tuhande krooniga.

“Pärnumaal tehakse küll rattamatku koos retkejuhiga, kuid selliseid päris valmis marsruute praegu pole, et ma saaksin inimestele kaardimaterjali välja anda ja öelda, et mine sõitma,” tõdes Sihtasutuse Pärnumaa Turism juht Anneli Kesküll.

Kui seni on jalgrattateedega tegelenud iga omavalitsus ise või teedevalitsus kitsalt ühes asulas, siis nüüd kavatsetakse Pärnumaa omavalitsuste liidu eestveetava Pärnumaa VELO võrgustiku raames rajada kergliiklusteed linna- ja vallapiiride üleselt, pidades silmas nii kohalikke vajadusi, turismimajanduse aspekte, atraktiivsust kui investeeringu otstarbekust.

Valiku lähtekohaks on senised EuroVelo ja EstoVelo jalgrattamarsruudid, olemasolevad ja omavalitsuste plaanitavad kergliiklusteed, üle vaadatakse vanad raudteetammid, et kasutada ära võimalikult palju ressursse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. April 2009, 12:49
Otsi:

Ava täpsem otsing