Miljonär Hadži kinnistu hinda kärbitud juba 246 miljonit krooni

Kadri Jakobson 13. aprill 2009, 00:00

Esimest korda oli Fransertalile kuuluv ning Paljassaares asuv 4,8hektarine kinnistu jaanuari lõpus müügis 596 miljoni kroonise alghinnaga, kuid huvilisi ei olnud. Teist korda ebaõnnestus kinnistu müük eelmisel kolmapäeval, kuigi alghinda oli kärbitud 482 miljoni kroonini.

28. aprillil toimuva kolmanda enampakkumise alghinnaks on kohtutäitur Priit Petter määranud 350 miljonit krooni.

Kohtutäitur ütles pärast teise enampakkumise ebaõnnestumist, et huvilisi on, kuid eks kõik tahavad maasikaid. "Tänane majandusolukord on juba selline, et kõik kardavad osta naabrist kallimalt. Tunnistagem, et risk on suur ja keegi ei taha halba otsust teha," lisas ta.

Paljassaare sadama üks suuromanik, Tallinna endine abilinnapea Toivo Promm kommenteeris kuu aja eest Fransertalile kuuluva krundi müügihinda sõnadega: "Praegu on 500 miljonit krooni 4,8 hektari eest kindlasti "pisut" kõrge hind. Reaalne hind võiks olla praegu heal juhul umbes viis korda väiksem, kui leiduks ostuhuvilisi."

Avalikkuse jaoks tundmatust miljonärist Sergei Hadžist ja tema firmale Fransertal kuuluvast kinnistust Paljassaares kirjutas Äripäev märtsis.

Hadži ütles toona, et firmaga mingit probleemi ei ole. "Kinnistu on lihtsalt müügis ja otsib uusi investoreid," kinnitas tootmismaa omanik.

Kohtutäituri edastatud teatest selgub, et kinnistule on seatud hüpoteeke ligi 315 miljoni krooni eest, sh 250 miljonit krooni Sampo Panga kasuks.

Kui palju on tegelikult Fransertal kinnistu peale laenu võtnud, jättis Hadži Äripäevale aga vastamata. 2007. aasta lõpus järgi oli Fransertali laenukohustuste maht 149 miljonit krooni, sellest 109 miljonit Sampo Panga ees.

Tõenäoliselt on tegemist kalleima kohtutäituri poolt müüki pandud objektiga Tallinnas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:02

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing