Eestimaa Rohelised taotlevad võrdset konkurentsi laenuturul

13. aprill 2009, 20:32

Erakond Eestimaa Rohelised (EER) fraktsioon
andis täna riigikogu menetlusse Tulumaksuseaduse muutmise seaduse eelnõu, mille
eesmärk on võimaldada saada hoiu-laenuühistutest ja sihtasutusena tegutsevatest
eluasemefondidest võetud eluasemelaenude intressidelt tulumaksu tagasi sarnaselt
pankadelt saadud eluasemelaenudele.

„Kehtiv seadus on ettevõtlusvabadust diskrimineeriv, tarbijate ja riigi huve kahjustav, sest praegune sõnastus paneb finantseerimis- ja sihtasutused turumajanduslikus konkurentsis ebavõrdsesse olukorda,“ on kirjas EERi pressiteates. „Nimetatud seadusega sätestatud maksusoodustus võimaldab krediidiasutustel pakkuda tarbijatele soodsamat laenu, kui see on võimalik finantseerimisasutustel.

Eelnõu üleandmisel toonitas EER fraktsiooni liige, riigikogu rahanduskomisjoni liige Toomas Trapido, et eelnõu võimaldab tulumaksusoodustust hoiu-laenuühistutelt ja eluasemefondidelt võetud eluasemelaenude intressidelt ja seega tagab võrdsema konkursi laenuturul.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. April 2009, 20:32
Otsi:

Ava täpsem otsing