Riik võtab Riigi Kinnisvarast dividende 65 miljonit krooni

13. aprill 2009, 19:27

Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) ainuaktsionäri
esindaja rahandusminister Ivari Padar kinnitas täna ettevõtte 2008. aasta
majandusaasta aruande ning koos sellega ka puhaskasumi summas 82,214 miljonit
krooni jaotamise.

Kohustuslikku reservkapitali määrati 4,11 miljonit krooni, eelmiste perioodide jaotamata kasumi arvele 13,1 miljonit krooni ning dividendideks 65 miljonit krooni, teatas rahandusministeerium.

"Riigi Kinnisvara on teinud möödunud aastal head tööd,“ sõnas rahandusminister Padar. “Tulemused on märkimisväärsed hoolimata üldisest majanduskeskkonnast, probleemidest kinnisvarasektoris ning aasta kestel tekkinud takistustest seoses äriühingu valitsussektorisse arvamisega.“

Padar leidis, et heade majandustulemuste ja likviidsuse taustal võiks ettevõte riigile maksta dividende 65 miljoni krooni ulatuses. „Samas tasub arvestada, et RKASi poolt makstavad dividendid ei mõjuta eelarvepositsiooni," lisas Padar.

RKAS on 2001. aastal loodud Eesti Vabariigile kuuluv 1,4 miljardi krooni suuruse aktsiakapitaliga kinnisvaraarenduse ja -haldusega tegelev ettevõte, mille aktsiad kuuluvad 100%-liselt Eesti Vabariigile. Aktsiaid valitseb rahandusministeerium.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. May 2009, 18:38
Otsi:

Ava täpsem otsing