Savisaar: linnaametnikel väga tagasihoidlikud palgad

13. aprill 2009, 13:38

Tallinna linnaametnike, sealhulgas
tippjuhtide palgad on väga tagasihoidlikud võrreldes väiksemate naabrite Saue
või Viimsi valdadega, ütles linnapea Edgar Savisaar.

"Tallinna linnapea töötasu on madalam kui isegi Tartu abilinnapeadel," kommenteeris ta ettepanekut, et linnavalitsus võiks alandada ametnike palka. Savisaare sõnul on linnavalitsus oluliselt kärpinud lähetus- ja koolituskulusid. Selliseid varjatud lisatasusid, nagu makstakse ministeeriumides, pole Tallinna linnas kunagi makstud, märkis ta.

Linn on meeri sõnul muutmas ka ametnike tööd efektiivsemaks. "Töö efektiivsust silmas pidades viiakse läbi haldusreform linnaosades ning tsentraliseeritakse linnavara haldamise, riigihangete korraldamise ja raamatupidamisarvestuse funktsioonid," kinnitas Savisaar.

Samas teatas ta, et avalike suhete eelarve vähendamine kulude kokkuhoiuks kõne alla ei tule. "Linna ja linnaosade ajalehed on loetavad, inimesed ammutavad sealt vajalikku informatsiooni ning ebaõige oleks jätta neid majanduskriisi ajal infosulgu. Avalike suhete kulude kärpimine tähendaks teenindussaalide sulgemist linnas, kust tuhanded inimesed saavad nõu ja abi oma probleemide lahendamisel," põhjendas ta.

Ka oli Savisaar vastu soovitusele lõpetada pensionäridele tuhandekrooniste toetuse maksmise. "See on uskumatult küüniline ettepanek järjekordselt piirata eakate inimeste toetusi, nagu seda taotlevad valitsuskoalitsiooni erakonnad. Tallinna linnavalitsus ja volikogu keskfraktsioon lükkavad niisugused rumalad ettepanekud kindlalt tagasi. Kriisi ajal tuleb inimesi toetada, aga mitte nendelt toetused ära võtta," selgitas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. April 2009, 14:27
Otsi:

Ava täpsem otsing