ÄP 5 aastat tagasi: Liitumise energia elavdab Eesti majandust

ÄP 14. aprill 2009, 00:00

Ühinemine ELiga on elavdanud Eesti majandust juba enne tegelikku liitumist: suureneb tarbimine, kasvab eksport ja tuleb rohkem välisinvesteeringuid. Näiteks on mulluse kevadega võrreldes kasvanud mööbli ja koduelektroonika läbimüük. Tallinna ühe suurema mööblipoe Aatriumi Sisustuskaubamaja omanikfirma Silikaat Mööbel ASi direktor Marika Lehtla ütles, et nende käive on kasvanud keskmiselt 30 protsendi võrra. Üks paremaid majandusseisundi indikaator on automüük. Märts oligi kõigi aegade parimaid - läbimüük kasvas 2003. aasta sama ajaga võrreldes 13% võrra.

Hetkeseis: Euroga liitumisest loodetakse samuti majanduse elavnemist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:02
    Otsi:

    Ava täpsem otsing