BÖRS: Finantssektor rõhus aktsiaturgu

14. aprill 2009, 23:09

USA aktsiaturul tegi täna suurima kukkumise
finantssektor, mis kaotas 4,2 protsenti. Väikseima langusega esines tervishoid
(0,6 protsenti).

Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 1,7 protsenti, 7921 punktile. S P 500 indeks langes 2,0 protsenti, 842 punktile. Nasdaq langes 1,7 protsenti, 1626 punktile.

USA suuruselt kuus pank Goldman Sachs plaanib pakkuda viie miljardi dollari eest aktsiaid, et maksta tagasi riigi päästeplaani raha. Panga kasum ületas isegi kõige optimistlikumate analüütikute ootused. Aktsia (sümbol GS) hind kukkus 10,8 protsenti, 116,11 dollarile. Kuuldavasti pakub ettevõte uusi aktsiaid hinnaga 123 dollarit tükist.

Sel nädalal avaldavad kvartalitulemused 31 S P 500 indeksisse kuuluvat ettevõtet, nende seas Citigroup, JPMorgan ja General Electric. Analüütikud prognoosisid, et see kvartal saab olema järjest seitsmes, mil kasumid on vähenenud. Tegu on pikima kasumikahanemise kestvusega pärast Suurt Depressiooni. Citigroupi aktsia tõusis 7,4 protsenti, 4,08 dollarile. JPMorgani aktsia hind langes 8,6 protsenti, 30,79 dollarile. General Electricu aktsia hind langes viis protsenti, 11,52 dollarile.

"Turuga on probleem - meil on olnud nii suur liikumine ja vaimustus võis liikuda endast ette," ütles Penn Capital Managementi analüüsidirektor Eric Green Bloombergile. "Majandus ei ole kohe kindlasti heas seisus."

USA jaekaubandus vähenes märtsis ootamatud 1,1 protsenti. Analüütikud ootasid jaemüügi 0,3 protsendist kasvu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. April 2009, 23:09
Otsi:

Ava täpsem otsing