BÖRS: Ka Euroopa aktsiaturud põhjast viiendiku võrra kõrgemal

14. aprill 2009, 14:08

Goldman Sachsi oodatust paremad tulemused
viisid ka Euroopa aktsiaturud korralikule tõusule, võrreldes märtsi alguse
madalaima tasemega on turud kerkinud 22 protsenti.

Aktsiaralli eesotsas on pangandus- ning mäetööstussektor. Nii oli keskpäevaks kerkinud Barclays Banki aktsia hind 16 protsenti, Lloydsi aktsia hind 8,9, Commerzbanki aktsia hind 11,3 ja Royal Bank of Scotland aktsia hind 7,6 protsenti.

"Finantssektor on viimase 12 kuu kannatuste peamine põhjus, mistõttu on üsna õige, et investorid vaatavad selle sektori raskekahurväge viimas meid üles ka tõusule," kommenteeris Reutersile Chris Hossain investeerimisfirmast ODL Securities.

Lootuses, et globaalne majanduskriis hakkab lähima poole aasta jooksul lõppema, kerkisid ka kaevandussektori aktsiate hinnad. BHP Billitoni, Anglo Americani, Rio Tinto ja teiste mäetööstusettevõtete aktsiad tõusid 3,2–7,9 protsenti.

Heas hoos on ka Nokia aktsia, mille hind on vaatamata süngetele kasumiennustustele kerkinud juba 10,50 euroni. Alates 9. märtsist on Nokia aktsia hind hüpanud 50 protsenti. Nokia avaldab esimese kvartali majandustulemused neljapäeval.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. April 2009, 14:08
Otsi:

Ava täpsem otsing