Kapo juht: pronksiöö ei kordu!

14. aprill 2009, 14:20

Kaitsepolitseiameti peadirektor Raivo Aeg
ütles vastuluure organisatsiooni aastaraamatu tutvustamisel, et ei usu uue nn
pronksimässu kordumisse.

Aegi sõnul usub ta inimeste tervesse mõistusesse. Kapo juht rõhutas, et Notšnoi Dozor ja Uue Põlvkonna Loodelaste Liit on täiesti marginaalsed organisatsioonid, mille mõjujõud Eesti venekeelses kogukonnas on olematu.

"Kõikvõimalike võtetega Eesti ühiskonna lõhestamist taotlev marginaalne ja käputäie toetajaskonnaga "Notšnoi Dozor" pälvis ka 2008. aastal Eesti meedias ebaproportsionaalselt suurt tähelepanu, mis on pöördvõrdeline selle rühmituse tähtsusega vene kogukonnas," kinnitas ta.

Kapo aastaraamat iseloomustab Eestis tegutsevaid vene äärmusrühmitusi nii: gruppi iseloomustavad liidritevahelised sisevastuolud ja välise toetuse vähenemine. /-/ Teadvustagem, et enamik Eesti vene äärmusgruppidest on tegelikult suurel määral virtuaalsed internetiprojektid, millel puuduvad reaalsed toetajad. /-/ Samuti end meediasse "murdnud" kolmeliikmeline (!) "Uue Põlvkonna Loodelaste Liit" suutis 2008. aastal oma kodulehel produtseerida eri valdkondades kokku 11 avaldust. /-/ Saatuse irooniana tabas politsei 11. oktoobri öösel grupi liikme Aleksandr Kotovi sodimas oma endise kooli (Tallinna 53. keskkooli) seinale eestikeelseid sõnu "KURADI TIBLAD". Selleks, et sõnum mõjuvamana tunduks, viskas nooruk enne koolimaja pihta ka endavalmistatud värvipommi, rikkudes nii maja kaks seina".

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. April 2009, 15:12
Otsi:

Ava täpsem otsing