Ametiühing nõustub hüvitisi kärpima

15. aprill 2009, 08:12

Majanduslanguse tõttu pankrotiohtu sattunud
töötukassast hüvitiste saamise tingimusi ilmselt karmistatakse, tõenäoliselt
kitseneb inimeste ring, kel on üldse lootust sealt abiraha saada.

Valitsus otsustas esmaspäeval kinniste uste taga, et töötukassa nõukogu liikmed peavad hüvitiste kärpimise asjus ise kokku leppima ja saama hakkama kolmeprotsendise töötuskindlustusmaksuga, kirjutas Postimees.

Eile käisid ning täna jätkuvad töötukassa kahe mõjuka poole – ametiühingute ja tööandjate keskliidu juhtide kõnelused eesmärgiga leida kokkuhoiukohad.

Ametiühingute keskliidu juhi Harri Taliga sõnul on ta teinud oma ettepanekud, ametiühingud on nõus sellega, et muutuksid töötukassast hüvitiste saamise tingimused. Ehk teisisõnu, helded maksemäärad, mida uus seadus lubab, jääksid alles, aga inimeste ringi, kel neile õigus on, tõmmatakse koomale.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. April 2009, 08:12
Otsi:

Ava täpsem otsing