BÖRS: Pluss tuli pika koleda peale

15. aprill 2009, 16:39

Kogu päeva selges miinuses kaubelnud
tehnoloogiaindeks Nasdaq vedas ennast vaatamata maailma suurima kiibitootja
Inteli pessimistlikele väljavaadetele lõpuks siiski eilsega võrreldes üles.
Tugevamat kasvu näitasid aga nii Dow Jones kui S P 500.

Inteli esimese kvartali kasum kukkus arvutinõudluse laguse tõttu 55%, aktsiat tõmbas aga eelkõige alla hoopis ettevõtte pessimistlikus toonis kommentaar tuleviku kohta. Kiibitootja aktsia sulgus 2%-lises miinuses.

"Eilsed jaemüüginäitajad kinnitasid majanduse ebakindlust," kommenteeris Clariden Leu strateeg Marco Huwiler. "Inteli tulemused aga kinnitavad, et arvuti- ja elektroonikaturg on esimene kannataja, kui inimesed tarbimist koomale tõmbavad, "lisas ta.

Raudtee operaator CSX teatas aga analüütikute prognoose ületanud tulemustest, vedades sellega ettevõtte aktsia päeva lõpuks 8%-lisse plussi ning tõmmates kaasa nii teised tööstusettevõtted kui viimasest johtuvalt ka Dow Jonesi indeksi.

Ebameeldiva signaali raskes seisus olevast majandust andis USA tehaste ja kaevanduste toodangu 1,5%-line märtsilangus, mis tähistab sellega juba viiendat languskuud järjest. Analüütikud ootasid ühe protsendi suurust vähikäiku.

Samuti andis nõrgenenud majandusaktiivsusest tunnistust eelmisel kuul 0,1% langenud tarbijahinnad.

Dow Jones´i tööstuskeskmine visati tugeva lõpuga koguni 1,38%-lisse plussi, laiapõhjaline S P 500 jälgis eeskuju ja lõpetas 1,25% eelmisest tasemest kõrgemal. Nasdaq saavutas aga suure pingutuse peale napi 0,07%-lise tõusu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. April 2009, 23:15
Otsi:

Ava täpsem otsing