Parts: mõistlik tööpuuduse tase Eestis on 3-4%

15. aprill 2009, 15:30

Eesti-sugusele majandusele on mõistlik
tööpuuduse tase 3-4%, ütles täna riigikogus saadikute arupärimistele vastates
majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

Riigikogu liige Mai Treial küsis ministrilt, kui palju töökohti aitavad riigi plaanitavad abipaketid säilitada või juurde luua. "Juba möödunud aasta juulikuust algas suur tööpuudus ja tundub, et te küll kiirustate aeglaselt," märkis ta.

Parts vastas, et mõistlik tase tähendab tasakaalustatud tööturgu. "Me ei lõpeta oma tegevust enne, kui tööpuudus on mõistlikul tasemel tagasi," lisas ta. Partsi ütlusel on normaalne, et töökohti kaob ja tuleb juurde. "Arvan, et valitsus ei kavatse alla anda kasvavale tööpuudusele. Loomulikult peame jõudma selle olukorrani, kus tööpuudus on 3–4%, mis on Eesti-sugusele majandusele mõistlik, võib-olla kohati isegi väike," sõnas ta.

Normaalne töötute arv Eestis võiks ministri sõnul olla 30 000. Täna on see number 58 000. Olen täiesti kindel, et saame hakkama tööpuuduse viimisega mõistlikule tasemele, küsimus on aga selles, millal, lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. April 2009, 15:35
Otsi:

Ava täpsem otsing