Tallinna arendaja jätab Kuressaare leivakombinaadi seisma

15. aprill 2009, 08:42

Kuressaare kesklinna lähistel asuv vana
leivakombinaadi hoonekompleks jääb aastateks seisma oma praegusel kujul, kuna
Tallinna arendaja ei näe lähiaastatel kinnistul arengut.

Kuigi linnavalitsus saatis volikokku eelnõu vana leivakombinaadi asukoha Kohtu tn 7a ja Kauba tn 18 detailplaneeringu kehtestamiseks, on see vaid formaalsus, kirjutas Meie Maa.

Arendaja, Hinnapommi kaupluste omanikfirma OÜ Glasmir juhataja Tiit Lepp jäi detailplaneeringut kommenteerides kidakeelseks. "Ega mul midagi lisada ei ole. Kõigepealt tuleb bürokraatiamasin läbida ja siis saab alles asjaga edasi minna. Kõik see võtab aega mitte kuude, vaid aastatega," ütles Lepp.

"Mitte midagi ei ole veel toimunud ega ei toimu lähiaastatelgi. Praegu jääb seal kõik nii nagu on. Püüame objekti hoida võimalikult kaua," lisas ta.

Kohtu 7a ja Kauba 18 detailplaneeringut arutas eilsel linnavalitsuse istungil ning saadab selle edasi volikokku. Endise leivakombinaadi asemele peaks kerkima kolmest hoonest koosnev elamukompleks, mille esimese korrusele on plaanis teha äripindu.

"Tegemist on pikalt tehtud planeeringuga ja lähemal ajal sinna vist midagi ei tule," arvas linnaarhitekt Hannes Koppel. Arendajal tuleb läbi viia arhitektuurikonkurss ja alles võidutöö põhjal saab hakata projekti koostama. Lisaks tuleb lähtuda muinsuskaitse nõuetest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. April 2009, 08:42
Otsi:

Ava täpsem otsing