Inteli tulemus üle ootuste

Romet Kreek 16. aprill 2009, 00:00

Intel teatas üleeile aktsiaturu sulgumise järel kvartalitulemusest. Tulemus oli parem, kui oodati.

Kvartalikasum kukkus aastataguse ajaga võrreldes 26%, 11 sendile aktsia kohta. Aasta eest oli ettevõtte kasum 25 senti aktsia kohta. Käive näitas 55protsendist kadu. Aktsia kukkus 5,1 protsenti, 15,20 dollarile. Tavakauplemise ajal protsessoritootja aktsia siiski tõusis 0,2 protsenti.

Juba teist kvartalit jutti ei andnud Intel detailset käibe- ja kasumiprognoosi, põhjendades seda piiratud nähtavusega. "Lõpptarbijate nõudlus ei ole selge," ütles Inteli finantsdirektor Stacy Smith.

Ettevõtte juhatuse esimees Paul Otellini ütles, et ettevõte seisab jätkuvalt maailma hapras majanduskeskkonnas. Ta lisas, et halvim kukkumisest jäi tõenäoliselt esimeses kvartalis selja taha, kuna arvutitootjad on oma arvutiosade laovarud ära tarvitanud.

Käimasolevaks kvartaliks ei julgenud Intel kasvu prognoosida, kartes investoritele pettumust valmistada. "Tegelikult ikka oodati kvartalist-kvartalisse kasvuprognoosi," ütles JPM Securitiese analüütik Alex Gauna, kes ootab Inteli aktsia viletsamat esinemist võrreldes turuga. "See ei olnud nii hea, kui Wall Street ootas."

Intel ootab sellel kvartalil enamvähem sama käivet, kui esimeses kvartalis, sel juhul tuleks nende aastane käibelangus 25 protsenti. "Ma arvan, et vähemalt olukord stabiliseerub," ütles Becker Capital Managemendi fondijuht Pat Becker Bloombergile. "Ma ei ole õnnetu tasase käibeprognoosi suhtes."

Tavaliselt on Inteli teise kvartali käive olnud väiksem esimese kvartali omast. Käive hakkab tavapäraselt tõusma kolmandas kvartalis, kui arvutitootjad tõstavad tellimusi kooli tagasimineku hooajaks arvutite tootmiseks. Neljas kvartal on pidu, mis möödub jõuluhooaja tähe all.

Inteli tulemus võib vihjata, et arvutimüük hakkab paranema, millelt teeniksid Inteli kunded Dell ja Hewlett-Packard, ütles tarneahela analüüsifirma Connexiti analüütik Rick Davenport.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:02
    Otsi:

    Ava täpsem otsing