Belgia avab oma tööturu ELi uusliikmetele

16. aprill 2009, 18:00

1. maist avab Belgia oma tööturu Euroopa
Liidu uusliikmetele.

Belgia valitsus ei kavatse taotleda Euroopa Komisjonilt tööjõu vaba liikumise piirangute pikendamist ELi liikmesriikidele, mis liitusid 2004. aastal. See tähendab, et 1. maist on poolakatel, eestlastel, lätlastel, leedulastel, tšehhidel, slovakkidel, ungarlastel ja sloveenidel vaba pääs Belgia tööturule ja vajadust selleks luba hankida enam ei ole, kirjutas Belgia väljaanne LaLibre.be.

Isegi kui Belgia valitsus oleks püüdnud nn üleminekuaega pikendada, poleks Euroopa Komisjon sellega võib-olla nõustunud, kirjutas väljaanne. Erinevalt Austriast ja Saksamaast, kus piirangud veel jõus on, ei ole Belgial vahetut piiri ühegi ELi uue liikmesriigiga. Samuti on Euroopa Komisjon mõista andnud, et tänane majanduskriis ei kujuta endast piisavat põhjust, et taotleda tööjõu vaba liikumise piirangu pikendust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. April 2009, 18:00
Otsi:

Ava täpsem otsing