Forex.ee: aktiivsel investoril on pensionisammastest ükskõik

16. aprill 2009, 12:57

Muudatused pensionisüsteemis puudutavad
kõige vähemal määral aktiivseid investoreid – eelkõige eraisikuid, kes ei looda
riigi peale, vaid teevad panuse eranditult oma võimetele ja võimalustele.

„Vaatamata kogu oma dramaatilisusele ei mõjuta otsus riigi väljamaksete peatamise kohta pensionifondi teise astmesse kuidagi neid inimesi, kelle põhimõtted on algusest peale orienteeritud oma finantside sõltumatule juhtimisele, leiab Forex.ee analüütik Andrei Njunkov. – Ning asi ei ole siinjuures mitte üksnes usalduses riigi vastu, kuivõrd investeerimisprotsessi enese mõistmises.”

Njunkovi arvates on anda pension fondi juhtida ja loota seejuures, et aastakümnete vältel riik peab oma sõna – investori hingele võõras lähenemine.

„On ju selge, et fond lihtsalt on määratud kandma rahaturul neid või teisi kaotusi nagu mis tahes erainvestor. Ja ka riigi käitumist mõjutada lihtne inimene mitte kuidagi ei suuda. Sellepärast on pensioniks vahendite kogumise probleem pigem investeerimiskultuuri küsimus. Kui inimesel ei ole teadmisi, aega ega soovi sellega tegelda, siis jääb üle üksnes loota, uskuda ja oodata vanadust,” märgib analüütik.

Firma Forex.ee pakub teenuseid investeerimissfääris valuutaturul. Firma organiseerib regulaarseid koolituskursusi, mida viiakse läbi Eesti Haridus- ja Teadusministeeriumi poolt välja antud litsentsi alusel. Tänasel päeval töötavad ettevõttega koos umbkaudu 300 erainvestorit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. April 2009, 12:57
Otsi:

Ava täpsem otsing