Kehv tulemus ei ehmatanud

Tõnis Oja 17. aprill 2009, 00:00

Nokia esimese kvartali kasumi enam kui 90protsendiline kukkumine ning esimene maksueelne kahjum alates 1993. aastast investoreid ei ehmatanud ning lennutas aktsia hinna hoopis 9 protsendi võrra üles.

Veelgi enam. Nokia aktsia hinna sirgjooneline liikumine üles pani samas suunas liikuma ka hommikul üsna arglikult liikunud aktsiaturud mujal Euroopas. Tõsi, positiivsust lisas ka USA suurpanga J.P. Morgan oodatust paremad tulemused.

Maailma suurim mobiiltelefonide tootja teatas eile, et esimese kvartali kasum oli 122 miljonit eurot ehk kolm eurosenti võrrelduna 1,2 miljardi euro ehk 0,32 euroga aktsia kohta aasta tagasi. Esimest korda pärast 1993. aasta majanduskriisi teatas ettevõte maksuelsest kahjumist, mis oli 12 miljonit eurot.

Analüütikutele ja investoritele meeldisid eriti ettevõtte juhtide kommentaarid oleviku ja tuleviku suhtes. Nii kinnitas ettevõtte tegevjuht Olli-Pekka Kallasvuo, et müümata telefonide laoseis kahanes eelmises kvartalis oluliselt ning nüüd on pilt nõudluse kohta selgem kui eelmise aasta lõpus.

"Raport oli kergenduseks," kinnitas uudusteagentuurile Bloomberg investeerimispanga FIM peaanalüütik Michael Schröder.

Ettevõtte finantsjuht Rick Simonson kinnitas uudistegentuurile Bloomberg, et praegu on vara öelda, kas põhi on juba käes ning nõudluse langemist kompenseeritakse kulude vähendamiseks.

Ilus number on mobiiltelefonide tootmise marginaal ühiku kohta, mis oli 10,4 protsenti, võrrelduna analüütikute ennustatud 8,6 protsendiga. "Ma arvan, et kõige olulisem number oli marginaal, mis oli üle 10 protsendi ja mis oli oodatust parem," kinnitas uudisteagentuurile Reuters investeerimispanga Morgan Stanley analüütik Jamies Dawson.

Nokia ise kordas, et suudab marginaali hoida esimesel poolaastal üle 10 protsendi ning teisel poolaastal vahemikus 13-19 protsenti.

Nokia esimese kvartali käive langes 27% 9,28 mld euroni.

Nokia olulismaid konkurente SonyEricsson peaks täna teatama suurest kahjumist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:03
    Otsi:

    Ava täpsem otsing