Arstid pole haiglate rahakärpega nõus

17. aprill 2009, 08:12

Haigekassa nõukogu arutab täna
erakorraliselt raviteenuste hinnakirja muutmist, mis jätab haiglad ilma 50
miljonist kroonist, mille raviasutused on juba ammu teisteks otstarveteks
planeerinud.

Juulist peavad radioloogid, operatsiooniõed ja anestesioloogid tegema sama raha eest kaks tundi rohkem tööd kui praegu, sest 1. juulil kehtima hakkav töölepinguseadus ei näe neile ette enam lühendatud ehk kuuetunnist tööpäeva ega muid erisusi tööaja pikkuses, kirjutas Postimees.

Haigekassa avalike suhete juhi Evelin Koppeli sõnul viib see haigekassa rahast 50 miljonit krooni ning seetõttu peab haigekassa osa teenuste hinnad ümber arvutama.

Eile arutas haiglate liit tekkinud olukorda ja teeb täna omalt poolt haigekassa nõukogule kaks ettepanekut. «Esiteks see, et kuna selline hinnakirja muutus ei ole väike, siis on ettepanek seda mitte kinnitada,» ütles haiglate liidu juhatuse esimehe Urmas Sule ja teisek tõi ettepaneku, et haigekassa nõukogu esimees sotsiaalminister Hanno Pevkur kutsuks kokku kõik osapooled ning arutaks ja analüüsiks rohkem, mida ja kuidas teha.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. April 2009, 08:12
Otsi:

Ava täpsem otsing